Pentru astăzi, te provoc să răspunzi la o întrebare la care… îți recomand să nu răspunzi pe loc. Cu alte cuvinte, să o lași la dospit și, din când în cand, s-o verifici. Și tot așa până… găsești răspunsul cel mai profund. Cât de Mult îți Pasă de Prima Carte? Prima TA carte.

Cu ceva vreme în urmă, am primit de la o prietenă câteva cuvinte spuse de Seth Godin. Extrase dintr-un newsletter evident (bune și newsletter-urile astea la ceva). Și, nu mă abțin să ți le trimit. Din simplul motiv că se mulează perfect pe dorința ta de a scrie prima carte.

Cat de mult iti pasa de prima ta carte?
Cat de mult iti pasa de prima carte pe care vrei s-o scrii?

Nu știu de ce dar… parcă… Universul conspiră să primesc fel de fel de mesaje inspiraționale pe care… chiar doresc să le împărtășesc cu tine.
Și, nu… nu am plănuit să îți trimit acest citat. Este atăt de proaspăt pe „masa” mea încât nu am avut timp sa plănuiesc ceva.

Dar vreau să îl citești. De fapt… să citești traducerea ce am facut-o pentru tine.

Imposibil.
Zilele noastre sunt înțesate cu poteci către viitoarele noastre abilități, taskuri și proiecte despre care credem că sunt imposibil de atins.
Ne amăgim singuri crezând că suntem născuți fără talent sau că obstacolele ce stau în calea noastră sunt prea mari.
Sau că frica ce ne paralizează este prea greu de depășit.
Dar degeaba ne plângem că este imposibil.
De fapt, nu ne pasă suficient.

Și… acum te provoc să îți raspunzi…

Cât de mult îți pasă de prima carte?

Te rog… nu răspunde pe loc.

La acest gen de întrebare, prima oară va raspunde egoul tău. Ego ce te va convinge că ție de fapt îți pasă, dar ai multe obstacole în cale. Prea multe ca să le poți depăși.

Tot ce îți cer astăzi este să citești de căteva ori pe parcursul zilei cuvintele de mai sus. Și abia înainte de culcare să îți răspunzi cu adevărat. După ce reușești să-ți „amorțești” egoul.

Ca un mic secret… nu ești singurul din lumea asta care are ego.
Crede-mă, știu ce spun.

Egoul meu este atât de imens încât am pierdut sute de oportunități în viață din cauza lui. Evident că din cauza lui… că doar… n-oi fi eu de vină!
Sunt sigură că și tu ai pățit la fel.

Nu pretind că vei redobândi oportunitățile pierdute dar… m-am ambiționat să îndepărtez din calea ta absolut tot ce stă între tine și prima ta carte.
Și… dacă asta înseamnă să îți trimit cuvintele mult mai înțelepte rostite de altcineva… nu mă dau în lături s-o fac.

Deci… revin…

Cât de mult îți pasă de prima carte?

Prima TA carte.

 

***

Cum sa eliberezi artistul din tine
Da CLICK pe carte pentru a afla mai multe detalii

2 Comentarii

  1. CÂT ÎȚI PASĂ DE PRIMUL TAU COPIL ?? CÂND ÎN ADOLESCENȚĂ MI S-AU PUBLICAT PRIMELE VERSURI, MA CONSIDERAM DEJA POET !! ACUM SCHIMBÎND REGISTRUL DE SCRIERE ,PROBABIL CĂ MĂ VOI CONSIDERA SCRIITOR ( LA PRIMA MEA CARTE !) NUMAI SA AJUNG SA O SCRIU !!

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici