Bine te-am regasit! Astazi, am decis sa-ti dezvalui un secret. Pe care… il stii deja. Doar ca, mai mult ca sigur, nu il constientizezi. Inca. Exista oare, doua meserii de baza ale scriitorului? Ei bine, da.

Iti vine sa crezi ca a trecut deja un an de cand am lansat cursul gratuit „Cum sa scrii prima ta carte cand nu ai timp si nici incredere in tine”? Cand ti-am “aruncat manusa” si te-am invitat sa participi la acel curs, cu siguranta, nu stiai la ce sa te astepti. Acum… iti marturisesc ca nici eu nu stiam ca proiectul inceput in urma cu 12 luni va avea un asemenea succes. Si, nici nu anticipam ca, lista celor ce vor parcurge cursul va numara cateva mii de persoane… autori aspiranti.

Pe calea catre carte sunt multi pasi de facut. I-ai primit pe toti in cadrul cursului mentionat. Cu siguranta, daca ar fi sa scriem o lista cu toti pasii intermediari am scrie cateva pagini. Sau, poate, carti.

Sunt sute de taskuri, zeci de obiceiuri, ritualuri pe care nici nu le constientizam, unelte ajutatoare… si, cate si mai cate… ce ne duc catre momentul final in care privim in ochi viitoarea noastra carte.

 

Cele 2 Meserii de Baza ale Scriitorului
Cele 2 Meserii de Baza ale Scriitorului. Stii care sunt?

 

Dar, daca toate acestea ar trebui sa le rezumam… la doar doua categorii… care ar fi acestea?

Stii?

Poate da si te felicit ca le constientizezi.

Sau, poate nu ti le amintesti acum iar in acest caz… ti le spun… raspicat.

Toti pasii pe care un scriitor ii parcurge astfel incat de la statutul de aspirant sa devina autor de carte pot fi clasificati in doua mari categorii… visatul si scrisul.

De fapt, acestea sunt cele doua “meserii” de baza ale scriitorului.

Ale oricarui scriitor.

Evident, si ale tale.

De visat… tuturor ne place sa o facem. Fie ca suntem scriitori, fie ca nu.

Dar, oare, cum viseaza un scriitor?

Cum visezi tu… acela care vrei sa scoti din inima ta cartea ce sta ascunsa?

Evident, visul cel mare este chiar cartea in sine. Dar, acest vis este construit din multiple alte visuri. Mai mici, dar… atat de importante pentru viitoarea ta carte.

   • 👉 Visezi (poate, cu ochii deschisi) toate povestile despre care ti-ar place sa citesti. Si, drept rezultat, iti sufleci manecile sa le scrii.
   • 👉 Visezi si construiesti lumi intregi. Poate pe aceasta planeta, poate pe altele, poate in aceste vremuri, poate in trecut sau viitor.
   • 👉 Visezi cu ce si cine sa populezi toate aceste lumi. Nasti personaje, dezvalui caractere, construiesti obiecte si aranjezi sisteme de gandire.
   • 👉 Visezi cum sa alaturi un cuvant langa celalalt astfel incat, la final, sa obtii o intreaga retea de semne ce atrag privirea, ratiunea si inima cititorului.
   • 👉Visezi la momentul in care cititorul tau ideal, se aseaza confortabil intr-un fotoliu, poate cu o cafea sau un ceai alaturi si… zambind cu drag… deschide copertile unei carti. Cartea ta. Cartea ce-i va umple sufletul imediat cum ochii se apleaca asupra literelor izvorate din fiinta scriitorului.
   • 👉 Visezi la designul copertii cu care, cartea ta se va invesmanta.

Visezi… visezi… si iar visezi…

Si, crede-ma… bine faci!

Acesta este primul pas pe care poti sa-l faci pe calea manifestarii viselor tale. Ale scriitorului din inima ta.

Viseaza totul, in amanunt, ca si cum s-a intamplat deja. Permite-ti sa te relaxezi in bratele acestor vise si… ai incredere in potentialul lor de manifestare.

Si, iata ca… ajungem la un potential urmator pas.

   • 👉 Te invit sa scrii… in cate cuvinte vrei… toate visurile pe care le atasezi nasterii viitoarei tale carti.
   • 👉 Te invit sa vezi… cu ochii mintii… toate detaliile pe care doresti sa le manifesti pe calea catre cartea ta.
   • 👉 Daca simti si doresti… imparte si cu noi aceste visuri.

Si, acum… relaxeaza-te!

Viseaza!

Visatul te poate incuraja in momentele in care umerii tai par sa duca prea multe.

Visatul iti aminteste care este motivul numarul unu pentru care… iti doresti sa scrii o carte.

 

❤️💛💙 Succes, spor si inspiratie sa ai! 💙💛❤️

 

PS: Nu pierde articolul urmator! Continuam subiectul. 👌👍✔

4 Comentarii

 1. Mulțumesc pentru idei Ești inteligenta și o înțeleaptă călăuză. în universul. haotic al creației Ești raza de lumina și o dimineața albastra a spațiului meu de creație prin care eu ma mișc tare greu

 2. Cu adevărat, visarea este ingredientul principal al alchimistului – scriitor. Ea naște povestea care se cere așternută pe hârtie. Ea naște emoția creatoare și deșteaptă gândurile.

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici