Ai chef de o micuță dezbatere? Am găsit un citat care, la prima vedere, sună bine. Însă… tare aș vrea să știu ce spui de… o a doua vedere. Mie-mi îmi sună ciudat, oricum încerc să o sucesc pe toate părțile.

Stai să vezi citatul.

“Dacă nu-ți place să citești, înseamnă că nu ai găsit cartea potrivită.”
– J.K. Rowling

 

Ce spui de o dezbatere?
La taclale. Ce spui de o dezbatere?

 

Super! S-au scos și cei care nu citesc. Noroc că noi, pasionații de nonfiction, scriem pentru cei ce doresc să se autodepășească. În nici un caz pentru cei care… dar… încerc să mă abțin.

Totuși, întrebarea ce-mi răsare în freză este… „Cât de mult te-ai străduit să cauți cartea potrivită?”
(asta… așa… să mă autocitez)

Și, apropo’ de citate… de tradus, l-am tradus impecabil. Dar pentru mine nu are sens. Altfel s-ar scrie istoria dacă originalul ar fi sunat cam așa…
“Dacă nu-ți place CE citești, înseamnă că nu ai găsit cartea potrivită.”

Tu ce părere ai?

Mi-ar place să-ți cunosc părerea.

Poți să o scrii, cu încredere, în secțiunea de comentarii.

Poate… iese o micuță dezbatere.

1 Comentariu

  1. Foarte bun punctul tău de vedere, părerea mea. Într-adevăr, asta cu „nu ai găsit cartea potrivită” pare mai degrabă o scuză pentru cei care nu vor să citească. Părerea mea e că, perseverând în căutarea „cărții potrivite”, este imposibil să nu ajungi, la un moment dat, să îți placă să citești. Dar, cu siguranță e mult mai confortabil să spui că nu îți place sau nu ai găsit cartea potrivită. Dar asta naște pentru mine un alt subiect de dezbatere, pe care nu vreau să-l spun public.

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici