Bine te-am regasit! Te invit astazi sa… clarificam ceva despre memoriile tale. Mai exact, cum iti scrii memoriile atunci cand vrei sa le scrii.

Am intalnit, nu de putine ori, oameni care doreau sa-si scrie memoriile. Toate bune si frumoase dar… desi dorinta era imensa, desi parea sa-i mistuie… acestia se blocau inca de la inceputul procesului de scriere. De ce? Ei bine, deoarece… nu faceau distinctie intre autobiografie si memorii. Si, aceasta necunoastere facea ca materializarea dorintei sa se transforme intr-un cosmar.

Ca atare, pentru cazul in care doresti si tu sa asterni pe hartie experienta ta de viata… ce are potential de a ajuta cititorul sa gaseasca solutii la problemele cu care se intersecteaza… urmatoarele cuvinte sunt pentru tine.

Daca vrei sa-ti folosesti propriile memorii pentru scrierea unui articol care sa-ti consolideze brandul, scrierea unei povesti de viata ce va fi inclusa intr-o antologie sau scrierea unei carti nonfiction ce are potentialul de a te face cunoscut in domeniul tau profesional… tu esti cel care ia decizia.

Eu doar iti raspund la intrebarea… din ce in ce mai intalnita…

 

Ce sunt memoriile?

 

Ei bine, spre deosebire de scrierea unei autobiografii, asternerea pe hartie a memoriilor nu urmareste cronologia povestii de viata. Memoriile sunt povesti de viata dar sunt, in acelasi timp, parte integranta din biografia persoanei.

Poti sa-ti scrii memoriile fara sa te pierzi in ordonarea evenimentelor (mandatorie in cazul autobiografiei) ci, pur si simplu, poti sa povestesti unul sau oricate evenimente vrei din viata ta.

 

Poate ca, in trecutul tau exista momente traumatizante sau… poate ca sunt evenimente ce ti-au umplut inima de bucurie. Poate aceste amintiri se intind pe intervale de timp de cateva ore sau poate cativa ani.

Atunci cand decizi sa-ti scrii memoriile, tu esti singurul care hotaraste, ce scrii, cat scrii si ce aspect al evenimentului respectiv vrei sa-l pui sub lumina reflectoarelor.

Personal sunt o mare iubitoare de memorii… fie ca le scriu pe cele proprii, fie ca le citesc pe ale altora. Atat timp cat memoriile cu pricina contin motivatii, inspiratii si concluzii din care cititorul poate extrage solutii la probleme cu care se confrunta in viata… categoric… scrierea devine utila.

Imperioasa chiar.

Scrierea memoriilor nu se focuseaza neaparat pe trecutul indepartat. Memorie este si ceea ce s-a intamplat cu o ora in urma.

Scrierea memoriilor poate fi facuta cu scopul de a scrie o carte, sau un articol, un jurnal, un eseu si orice altceva iti doresti sa scrii ca produs finit.

Atat timp cat transmiti un mesaj clar cititorului… GO FOR IT!

Nu lasa pe maine ce poti face astazi!

Cu cat lasi timpul sa treaca… cu atat mai compact se va asterne uitarea peste memoriile tale.

Iar… daca vrei sa-ti scrii memoriile dar nu stii cum sa incepi, cum sa continui si unde sa te opresti… am o super veste pentru tine.

Cat de curand voi anunta cel mai nou curs pe care-l organizez.

Care este subiectul? Scrierea memoriilor, bineinteles.

Ca atare, daca te intereseaza subiectul, da-mi de veste. Vei fi primul care va primi detaliile despre cursul ce incepe chiar din prima luna a anului 2022.

Ianuarie. Ziua exacta nu am stabilit-o inca dar… ori va fi 7.01, ori 10.01.

Insa, pot sa-ti spun cu siguranta ca… fiind prima editie… va avea un pret special. Asa te-am obisnuit si la celelalte cursuri. Prima editie… si… DOAR prima editie a oricarui curs se bucura de o mega-reducere.

Vrei sa scrii o carte de memorii? Vrei sa descoperi cum sa alegi exact memoriile de impact sau cat din memoriile tale sa dezvalui intr-un articol sau carte?

Inscrie-te pe lista de asteptare a cursului CUM SA-TI SCRII MEMORIILE… curs ce va incepe in luna ianuarie 2022.

Astfel ca, nu vei pierde anuntul pe care-l voi face curand.

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici