Scrie in fiecare zi! Aceasta este regula de bază a scriitorilor de succes, indiferent dacă au publicat 5 cărți sau 50. Indiferent că scriu fiction sau nonfiction.

Măiestria scrisului se dezvoltă în același mod ca maiestria într-un instrument muzical. Sau în oricare artă. Foarte puțini muzicieni profesioniști sau artiști din toate domeniile artei sunt născuți cu un dar care le asigură succesul fără să facă nimic (oare… or exista chiar și acei „foarte puțini”?).
De fapt, marea majoritate (dacă nu toți) sunt oameni care au muncit din greu la asta, exersând în fiecare zi.

Scrie in fiecare zi
Scrie in fiecare zi! Aceasta este regula de bază a scriitorilor de succes.

 

Dacă vrei, cu adevărat, să te perfecționezi în „ale scrisului”… trebuie să îți creezi o rutină zilnică de scris. Independentă de viața profesională sau de cea de familie.

Dacă ai propria afacere și dorești să scrii o carte pentru a-ți consolida statutul de expert în domeniul tău (și, implicit, brandul personal), îți recomand să aloci cel puțin 1 oră zilnic, 5 zile pe săptămână în care să… (surpriza!)… scrii. Dacă îți este greu, pentru început, poți să scrii fără întrerupere jumătate de oră iar cealaltă jumătate o poți folosi pentru cercetare sau studiu. Despre scris, scrieri, scriitori… adaugă tu ce simți că lipsește din ecuație.

Personal, nu cred în variantele „nu pot”, ”nu am timp”, ”nimeni nu mă înțelege”. Când este vorba să duc la îndeplinire ceva ce-mi doresc cu adevărat, iau în calcul doar două variante:
– Vreau vs Nu vreau;
– Prioritizesz vs. Nu prioritizez.

Tu ce crezi despre toate acestea?

Ai și alte recomandări pentru cei ce doresc să-și formeze obiceiul de a scrie zilnic?

 

📌
PS: Te aștept în grupul Antreprenori pe Calea către Carte! Începând din 2023 vom organiza multe activități utile. Și interesante.
Dă click pe buton și intră în comunitate.

Spre comunitatea Antreprenori pe Calea către Carte

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici