De multe ori ne întrebăm care este momentul potrivit să devenim scriitori. Și, ce este ciudat, mulți dintre scriitorii aspiranți amână momentul începerii sub pretextul că, oricum, nu au timp să scrie.

Exercitiu pentru Scriitorul care NU are Timp sa Scrie
Exercitiu pentru Scriitorul care NU are Timp sa Scrie

 

​Adevărul este că… niciodată nu este prea târziu sau prea devreme și nici nu există un moment greșit pentru a începe să scrii o carte. Sau… orice altceva.

Întotdeauna vor fi 60 secunde într-un minut și 60 de minute într-o oră.

Evident că… nu ai cum să inventezi timpul. Deja a făcut-o Altcineva… cu multă vreme în urmă.

Dar, categoric, TU poți elimina timpul pierdut cu alte activități.

Dacă scuza ta principală pentru a nu scrie cartea care… afirmi că o ai în inimă… este lipsa timpului atunci, te asigur că, nu ești suficient dedicat cărții tale.

Exercitiu in 4 pasi pentru Scriitorul care NU are Timp sa Scrie.

Întrebarea este: ce poți face astăzi… acum.. pentru a-ți asigura timpul necesar scrierii cărții tale?

Și, pentru asta, îți propun un mic exercițiu

În patru pași… pentru scriitorul din tine care… nu are timp să scrie.

 

 

👉Pasul 1– Fă o listă cu activitățile tale zilnice… constante. Sfat… nu te preface că uiți de timpul alocat rețelelor sociale. 🤣 Pune totul pe hârtie… cu sinceritate.

👉Pasul 2 – Alege una dintre activitățile trecute pe listă. Alege-o pe cea care… în mod evident… îți consumă timp și nu-ți aduce nimic în schimb.

👉Pasul 3 – Imaginează-ți… ce ar fi dacă te-ai opri timp de 15 minute din activitatea aleasă la punctul 2 și… ai scrie ceva? Continuă exercițiul de imaginație și… după ceva vreme… mai ia o pauza de 15 minute, tot de la activitatea de la punctul 2. Și, tot așa, pe tot parcursul zilei (evident, doar pe parcursul timpului alocat acelei activități). Continuă exercițiul de imaginație și… vezi cât ai fi putut scrie… să spunem… într-o lună. Doar renunțând, din când în când, la ceva de care nu depinde viața ta.

👉Pasul 4 – Astăzi, doar astăzi… pentru orele rămase după ce ai terminat exercițiul de vizualizare… aplică PRACTIC ceea ce ai imaginat. Iar la finalul zilei, trage o concluzie.

CITATUL ZILEI – pentru scriitorii ce nu au timp să scrie.

Scrie cât timp flacăra arde în tine. Scriitorul care amână înregistrarea gândurilor sale folosește un fier ce s-a răcit pentru a face o gaură.”- Henry David Thoreau

 

Evident… atunci când scriitorul are timp să scrie… poate, eventual, folosi un stilou vintage. Recunosc… eu folosesc orice lasă urmă de cerneală și are pană. 🙂

Stilou cu pana
Click pe stilou pentru detalii

 

Mult succes, spor și inspirație îți doresc!!!

 

PS: Dacă vrei să primești direct în inbox articole de același tip… ABONEAZĂ-TE la newsletter (dacă nu ai făcut-o… încă). Cu siguranță, vei fi încântat de lumea pe care-o vei descoperi. Cu scopul de a-ți planifica și construi viitorul vieții tale de scriitor.

În plus, te astept cu drag in Academia Nonfiction unde găsești cursuri și programe atât interactive cât și de tip self-study. Tot aici gasesti si cursurile gratuite. În special, SPRINTURILE gratuite sau cu plată, în varianta dorită: frecvență lunară sau bisăptămânală. Da, da… am organizat și așa ceva pentru cazul în care… încă „te temi” să te angajezi pe calea scrisului, 30 zile la rând.Și, evident, ne găsești în zona de COMUNITATE unde… poți interacționa cu colegii tăi. În plus, mă poți întreba orice despre scrierea cărților și despre scriere la modul general. Iar eu îți voi răspunde… crede-mă… puține sunt întrebările la care să nu știu răspunsul pe loc.

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici