Felicitări, Silvia Șova, pentru determinarea cu care ai înaintat pe Calea către Cartea ta!
Și, felicitări pentru mesajul puternic pe care îl transmiți oamenilor.

Așteptăm cu nerăbdare ziua lansării cărții.

Cartea ta va repune verticalitatea pe firmamentul valorilor noastre.
Chiar avem nevoie de așa ceva în aceste vremuri în care… parcă nimeni nu mai are curaj să spună ceva… ceva cu adevărat valoros pentru țara asta.

Silvia Șova și cartea care redă curaj - Ziua care mi-a schimbat viața
Silvia Șova și cartea care redă curaj – Ziua care mi-a schimbat viața

Iată ce ne transmite autoarea, Silvia Șova:

 

<<Suntem pe ultima sută de metri în procesul de editare al cărții “Ziua care mi-a schimbat viața”.

Sunt recunoscătoare și îți mulțumesc Mirela-Carmen Stancu pentru întregul proces, pentru încurajări și pentru editare! Vă mulțumesc și vouă, tuturor celor care mă urmăriți!

Îmi doresc ca această comunitate (https://www.facebook.com/profile.php?id=100088210218484) să crească, pentru ca mesajul cărții să ajungă la cât mai mulți oameni și, în acest fel, să vă pot fi de ajutor.

Mesajul cărții – manifest „Ziua care mi-a schimbat viata”, pe cât de complicat pare la prima vedere, pe atât este de simplu.

„Prin această carte autoarea, Silvia Șova, oferă cititorilor care s-au confruntat sau se confruntă cu situații de nerespectare a drepturilor, încurajări și motivația să și le revendice și să aibă curajul și determinarea de a stabili limite sănătoase în relația cu angajatorul, fiind conștienți de valoarea și expertiza lor.

Autoarea este ghidul care te va insoți pe parcursul intregii carți și îți va arăta pas cu pas că tu ești cel care are libertatea de a alege direcția care îți va schimba viața în bine, atunci când ești la capătul puterilor.

Silvia Șova îți dezvăluie ce ai de făcut atunci când mediul în care îți desfășori activitatea este unul nesănătos și necorespunzător, pentru a reuși să schimbi modul în care te tratează angajatorul.”

Cartea „Ziua care mi-a schimbat viata” este un îndemn la acțiune și unitate, „Cunoaște-ți drepturile și acționează pentru a-ți desfășură activitatea într-un mediu sănătos! Împreună putem face schimbarea!”>>

„Deși drepturile angajaților și ale omului constituie un subiect de interes al zilelor noastre, statul prin autoritățile sale trebuind să fie garantul acestora, în realitate există situații frecvente în care aceste drepturi nu sunt respectate.

A face lucrurile să funcționeze, a-ți exprima opinia, punctul de vedere ca angajat, în astfel de situații poate conduce la marginalizare, discriminare, hărțuire, cercetare disciplinară, concediere, situații în care regăsim frecvent nerespectarea drepturilor angajaților de către angajator. În acest fel, angajatorii descurajează și inhibă exprimarea de către angajați a eventualelor opinii, care deranjează și care, de fapt, sunt necesare într-o societate democratică, libertatea de exprimare reprezentând fundamentul esențial al acesteia.

Ce fac unele autorități ale statului în astfel de situații și care este impactul nerespectării drepturilor asupra angajaților? Au fost situații în care autoritățile nu au făcut nimic sau au încurajat acțiunile angajatorului, aspecte care au condus și conduc la perpetuarea nerespectării drepturilor angajaților de către angajatori.

Totodată, voi sublinia impactul neplăcut al nerespectării drepturilor asupra angajaților, care influențează negativ atât cariera profesională, cât și viața privată și socială a acestora, atât prin gravitatea, durata și intensitatea tratamentelor la care sunt supuși angajații, cât și prin durata acțiunilor în instanță împotriva angajatorului. Atunci când avem de-a face și cu discriminarea, respectiv hărțuirea, impactul asupra angajaților poate fi dezastruos, în special, în ceea ce privește starea psihică a acestora, care poate afecta în mod considerabil starea de sănătate fizică.”

– Silvia Șova

***

În temeiul Convenției europene a drepturilor omului, 𝗖𝗘𝗗𝗢 𝘂𝘁𝗶𝗹𝗶𝘇𝗲𝗮𝘇ă 𝗰𝘂 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗿𝗲 𝗹𝗮 𝗱𝗶𝘀𝗰𝗿𝗶𝗺𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗱𝗶𝗿𝗲𝗰tă, formula conform căreia trebuie să existe o „diferență în tratamentul unor persoane aflate în situații analoage sau sensibil similare”, care „se bazează pe o caracteristică identificabilă”.

  • Discriminarea directă este cea în care o persoană beneficiază de un tratament mai puțin favorabil pe baza „criteriilor protejate”.
  • Tratamentul mai puțin favorabil se stabilește prin comparație între pretinsa victimă și altă persoană care nu deține caracteristica protejată, într-o situație similară.

Instanțele europene și naționale au acceptat noțiunea de discriminare prin asociere, în care o persoană este tratată mai puțin favorabil din cauza asocierii acesteia cu altă persoană care deține o „caracteristică protejată”.

,

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici