Bine te-am regasit, drag scriitor! Te invit sa continuam joaca noastra prin cuvinte. Focus pe 17 este inspiratia din acest weekend.

Mai exact…

Astazi iti propun sa continuam…

INSPIRATIA de WEEKEND pentru SCRIITORI

cu

Focus pe 17

 

Daca ti-ai propus sa scrii dar, brusc, ti-a pierit inspiratiaia din propria biblioteca a 17-a carte nonfiction pe care-ti cade privirea.

Deschide cartea la pagina 17.

Alege ca subiect principal a scrierii tale de astazi… al 17-lea cuvant din pagina 17.

Identifica apoi propozitia din al 17-lea rand din pagina. As fi spus a 17-a propozitie dar… este posibil ca pagina sa nu aiba 17 propozitii asa ca… mergem la al 17-lea rand pentru a fi mai siguri.

 

Incepe textul tau cu aceasta propozitie si… avand in minte subiectul (al 17-lea cuvant) scrie un text de minim 17 randuri in care sa transmiti un mesaj de impact viitorului tau cititor.

Fie ca alegi sa pui totul in cuvinte sub forma de story telling, fie ca alegi un text informativ, unul tehnic sau un eseu… daca incepi cu propozitia indicata si „te invarti” in jurul subiectului principal ales deja… te asigur ca poti folosi aceasta metoda ori de cate ori intalnesti faimosul blocaj al scriitorului.

Incearca!

Ai doua variante:

  • sau imi dai dreptate si te inarmezi cu aceasta tehnica pentru viitor
  • sau consideri ca in cazul tau nu functioneaza si… te provo ca in minim 17 randuri sa imi demonstrezi de ce Focus pe 17 nu este jocul tau favorit de cuvinte.

 

Evident, poti alege si prima carte care-ti face cu ochiul dar… de dragul jocului si pentru a face lucrurile putin mai complicate… o prefer pe a 17-a.

 

Si mai evident… ador numarul prim 17 deci… intru si eu in joc.

Ca atare, dau raportul:

 

zig ziglar
CLICK pe carte pentru detalii

A 17-a carte nonfiction pe care mi-au cazut ochii are titlul „Motive pentru a zambi” si este scrisa de Zig Ziglar. Editia pe care o am este posesoarea unei coperti portocalii. Dar, poti gasi aceeasi carte, publicata mai recent, cu coperta verde… AICI. 🙂

Al 17-lea cuvant gasit, se pare ca o sa-mi solicite ceva mai mult creativitatea deoarece… cuvantul gasit este „sau” (cu alte cuvinte… ceva de genul lui „sau” pe care l-am folosit pentru tine la cele doua variante de mai sus). Na’, poftim situatie! Acum sa vad ce-mi poate pielea.

Al 17-lea rand include propozitia: „Pe scurt, ambitia, alimentata de compasiune si de un scop, poate fi o forta insemnata care ne conduce spre mai bine.

 

Gata cu vorbaria!!!

Atac viitorul text.

 

Si, pentru cazul in care te mananca palmele si vrei sa scrii dar… nu te afli langa o biblioteca… ai acordul meu de a folosi de mai sus… al meu… focus pe 17.

Pana data viitoare… spor si inspiratie iti doresc!

Seth Godin-Munca Creativa
CLICK pe carte pentru detalii!

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici