Magic Monday… ziua in care hotarasti ca orice este posibil. Chiar si un vis din copilarie. Uitat de vreme.

Oameni suntem si, categoric, avem dorinte si aspiratii. Fie ca se reflecta in viata personala, la scoala, in munca sau intr-o pasiune, atat timp cat avem o motivatie, pare mult mai usor sa ne implinim marile dorinte si scopuri in viata… indiferent care ar fi acestea.

Asadar… ti-am pregatit ceva care sa te ajute. Sa te inspire. Sa te motiveze toata saptamana.

Te invit sa citesti motivatia, intrebarile si misiunea saptamanii. Iar daca… in oricare dintre cele 7 zile dai de greu… intoarce-te la Magic Monday.

Te asigur… intotdeauna face minuni.

amintiri din copilarie
Amintiri din copilarie? Scrie povestea vietii tale.

*

1. Motivatia saptamanii… aleasa pentru tine sa te inspire.

„Un vis nu devine realitate prin magie; el necesita determinare si munca sustinuta.” ~ Colin Powell

Toti am avut un vis in copilarie. Sau, poate, mai multe.

Iti amintesti acele vremuri? Cand toata lumea te intreba „ce vrei sa te faci cand vei fi mare?”

Ei bine, eu imi amintesc. Ba chiar… foarte bine. Aveam doua visuri. Sa ma fac scriitor si doctor. Cel putin, asa am declarat tare si raspicat cand, in clasa 1-a, invatatoarea ne-a pus intrebarea cu pricina.

Scriitor... voiam sa ma fac deoarece chiar visasem asta. Noaptea. De multe ori, chiar. Insa, adultii din jurul meu m-au cam luat peste picior asa ca… mi-am „ucis” visul.

Doctor… voiam sa ma fac deoarece intentionam „sa tai burtile oamenilor, sa vad ce este in ele”. Fix asta am explicat invatatoarei – complet bulversata si oripilata de monstrul din clasa ei.

Totusi, nu am devenit doctor. Mi-am satisfacut dorinta de a vedea oameni spintecati dupa varsta de 19 ani. Ca tot romanu’ ce se respecta, aveam un video-recorder de toata frumusetea. Plus… o colectie impresionanta de casete video. Multe… de groaza.

La 30 ani mi-a venit mintea la cap. Am parasit total teritoriile sangeroase si mi-am vazut cuminte de inginerie.

Insa… visul pe care-l credeam apus, tam-nesam a reaparut in viata mea. Cam dupa jumatate de secol de bantuit pe Planeta Albastra. Trec peste detaliile picante. Important este ca… dupa ce mi-am dat demisia „ca la carte”… astazi traiesc visul din copilarie.

Sunt scriitor. Iar satisfactia de a-mi trai visul… este imposibil de redat in cuvinte pamantene.

Tu ce visai „sa devii cand te faci mare?”

Astronaut? Doctor? Spion?

Sau, poate, voiai sa scrii carti?

 

2. Intrebarile saptamanii… mestesugite sa te puna pe ganduri.

  • Care era visul tau secret din copilarie?
  • Il traiesti deja?
  • Ce vei face saptamana asta pentru a te bucura de acel vis?

3. Misiunea saptamanii… menita sa te determine sa actionezi.

Identifica un vis din copilarie pe care… inca nu l-ai implinit.

Ia o coala de hartie si fa un mic brainstorming din care sa rezulte o listuta cu motivele pentru care crezi ca visul nu a devenit realitate.

Inca.

Dupa care, gaseste cel putin un pas pe care l-ai putea face in urmatoarele sapte zile, pentru a merge in directia visului tau si… actioneaza!

 

Iar daca… visul tau era sa scrii o carte dar inca nu ai reusit

ce ar fi daca ai combina amintirile din copilarie cu scrisul si… ai scrie direct o carte de memorii?

 

  • Ai o poveste de viață pe care dorești s-o faci cunoscută celor dragi sau… de ce nu… intregii omeniri?
  • Te-ai săturat sa eșuezi de câte ori vrei să scrii o carte de memorii… desi stii ca o carte, al carei autor esti, iti poate aduce recunoasterea, inclusiv, pe plan profesional?
  • Te-ai săturat să crezi că nu ai timp, că cititorii te vor critica, că inspirația și creativitatea ta vor seca… brusc?
  • Te-ai săturat sa nu ai încredere in tine? În plus… nici măcar să nu fii sigur ce vei dezvălui din amintirile tale și cât să ții, departe de ochii lumii, doar pentru tine?
  • Mai mult ca sigur că ți s-a întâmplat și ție să începi să așterni amintirile pe hârtie dar… să nu-ți iasă așa cum ai dorit.
  • Ai pus tot sufletul in acel vis și în primele pagini scrise dar… curând… ai aflat că  Muza de acasă nu se potrivește cu cea din târg.

Asta este problema cu Scrierea Memoriilor 

Poate fi cel mai bun mijloc prin care poți să te cunoști, să-ți înțelegi trecutul și, totodată, să permiți cititorilor să intre în lumea ta interioară. În același timp… dacă nu știi ce, cum și cât să incluzi in memoriile tale, întregul proces te poate arunca într-o stare de stres inutil, transformându-se în… cel mai mare dușman al tău.

Știu… am trecut și eu prin asta. Dar, dupa 7 ani în care am scris 27 de cărți nonfiction, am studiat și pus cap la cap toate informațiile și detaliile de care ai nevoie pentru a-ți așterne amintirile pe hârtie, știind de la început că totul se va desfășura fără obstacole.

Detalii pe care le vei stăpâni dacă alegi să pășești alături de mine într-o călătorie experențială și interactivă de 5 săptămâni.

CLICK AICI pentru a te inscrie in Program!

 

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici