Alchimia Scrisului

Blog. Alchimia Scrisului. Mirela Carmen Stancu

De ce am numit această secțiune Alchimia Scrisului? Ei bine… Alchimia este o practică antică învăluită în mister. Practicanții săi au căutat, în principal, să transforme plumbul în aur. Este o căutare care a capturat imaginația oamenilor pe parcursul a mii de ani.

Cu toate acestea, Alchimia nu se referă doar la transformarea metalelor, ci și la schimbarea conștiinței. „Transmutarea” este cuvîntul cheie care caracterizează alchimia și poate fi înțeles în mai multe moduri. În schimbări chimice. În schimbări fiziologice, cum ar fi trecerea de la boală la sănătate, într-o transformare sperată de la bătrînețe la tinerețe. Sau chiar trecând de la o existență pământeană la una supranaturală.

Modificările par a fi intotdeauna pozitive, fără a implica degradarea finală care apare doar ca o etapă intermediară într-un proces care are un „sfârșit fericit”. Dar… Alchimia funcționează și pentru scriitori. Ia o idee și aplică-i puțină magie în cuvinte, transformând-o astfel, dintr-o simplă noțiune în ceva care poate înflăcăra imaginația cititorului. Să presărăm împreună puțină Alchimie în cuvinte, să le așternem pe hârtie și să admirăm comoara obținută. Renașterea ta ca scriitor.

Sfaturi pentru scriitori

Salut! Sunt Mirela Carmen Stancu și… Misiunea mea este să te ghidez pe Calea către Carte.

Te ajut să scrii, să editezi, să tehnoredactezi și să publici prima ta carte.
Și a doua. Și… a câta mai dorești.

Fără să-ți pierzi motivația, încrederea și inspirația pe parcurs sau să te simți pierdut în proces.