Focus pentru scriitori
Focus pentru scriitori

Insa, nu doar un An Nou.

Ci, suntem intr-un plin nou deceniu.

Ca atare, te anunt „oficial” ca… a sosit vremea sa privesti „marele tablou” si sa-ti faci o strategie pentru viata ta de scriitor, macar pentru urmatorii 10 ani.

Nu am sa-ti schitez acum variante de strategii pentru planurile tale.

Dar, vreau astazi sa-ti „arunc manusa”. Cea pe care am numit-o…

Cuvant Focus pentru Scriitori

 

Pentru aceasta saptamana, te provoc sa gandesti, sa creionezi, sa analizezi si sa structurezi planurile tale referitoare la viata ta de scriitor.

Te provoc sa-ti vizualizezi clar viitorul si sa-ti clarifici care-ti sunt de fapt obiectivele pentru urmatorul deceniu.

De tine depinde acest viitor.

De tine si de pasii pe care-i faci ca sa-l atragi spre tine.

Iar eu imi asum rolul de a fi cea care-ti arunca aceasta provocare.

Care sa fie oare primul tau pas? Asta pot sa-ti spun.

Accepta provocarea mea. Ia o agenda si un stilou. Pune-le langa tine. Inchide ochii, relaxeaza-te si… vizualizeaza.

Unde se afla scriitorul din inima ta peste 10 ani? Cate carti ai publicat deja? Cate ai scris si cate mai ai in lucru? Cat de mult te admira familia, cunoscutii si prietenii pentru toate realizarile pe care le-ai obtinut in acest deceniu?

Imagineaza-ti toate acestea si multe altele.

Zambeste continuu in timp ce-ti vizualizezi viitorul.

Iar cand vei dori sa deschizi ochii… ia stiloul si scrie. Noteaza cu punct si liniuta toata vizualizarea… sau… daca simti ca „te-a lovit” inspiratia… scrie o micuta povestioara despre acest viitor.

Iar dupa ce termini de scris toate acestea… concluzioneaza totul printr-un cuvant.

Sa-l numim cuvant focus pentru scriitori.

Care este cuvantul care vrei sa caracterizeze rezultatul obtinut ca scriitor in acest deceniu?

Eu am ales „Abundenta” pentru acest deceniu.

Dupa ce alegi cuvantul focus al deceniului, eventual, poti alege si cuvintele focus pentru fiecare an in parte.

Poate ca pare un joc tot acest concept de „cuvant focus pentru scriitori”.

Dar, facand aceste setari in mintea ta, faci… nu doar primul pas catre implinirea ta ca scriitor in urmatorii 10 ani ci… iti trasezi de fapt viitorul.

Crede-ma pe cuvant!

A sosit momentul sa construiesti o strategie pentru deceniul in care tocmai am pasit.

Iar acest cuvant focus al deceniului va fi pentru scriitorul din inima ta precum farul este pentru marinari intr-o noapte fara luna.

 

Si acum… sa vedem care este Exercitiul pe care trebuie sa-l faci.

Exercitiu Practic – anul de gratie 2021

 

Dupa cum ai vazut mai sus, provocarea lunii este sa gasesti acel cuvant focus pentru scriitori care sa-ti caracterizeze deceniul in care scriitorul din tine a intrat.

Si, ca sa-ti fie mai usor, iti dau pasii pe care sa-i urmezi:

Pasul 1 – Decide calitatea pe care doresti s-o aiba noul deceniu. Cine doresti sa fii peste 10 ani. Revizuieste telurile pe care le ai si alege unul pe care sa te concentrezi.

Pasul 2 – Raspunde la intrebarile: „De ce am ales acest lucru?”, „De ce este important pentru mine?”, „De ce doresc exact acel tip de deceniu si nu altul?”.

Pasul 3 – Hotaraste clar, cu alte cuvinte „bate in cuie”, acel cuvant focus de scriitor. Mentionez asta deoarece, in urma intrebarilor de mai sus exista sansa ca… primul cuvant ales sa se schimbe. Ca atare, la acest pas seteaza cuvantul bine in mintea ta. Alege-l cu intentia clara de a-l mentine.

Pasul 4 – Acum alege un cuvant focus pentru urmatoarele 12 luni. Adica pentru anul 2021. Alege acest cuvant cu grija. Foloseste-ti logica si alege-l in asa fel incat sa fie primul tau pas in vederea indeplinirii cuvantului focus al deceniului. Ce vrea sa insemne asta? Ei bine, sa spunem ca ai ales cuvant focus pentru urmatorul deceniu din viata ta… „bestselling”. Deci, tu, vrei ca peste 10 ani sa ai cel putin o carte care este bestseller. Vizualizeaza ca deja ai ajuns la acea faza. In clipa in care iti este clar ca esti deja un „autor bestselling”, foloseste-ti ratiunea si descrie, in ordine inversa, pasii pe care i-ai parcurs ca sa ajungi acolo. Primul pas la care ajungi, este acel cuvant focus, pentru anul 2021.

 

Si, ca o paranteza… poate iti amintesti ca anul trecut ti-am promis ca-ti voi dezvalui cateva secrete prin care tu poti sa folosesti Legea Atractiei astfel incat sa ai o viata de scriitor implinita, prolifica si abundenta.

Ei bine, acest proces de vizualizare inversa este unul dintre secretele cele mai puternice prin care poti ajunge la rezultatele dorite.

Si… asa, ca fapt divers… se numeste „Amintiri din Viitor”.

Personal, am descoperit acest concept pentru prima oara… pe cand aveam 5 ani. Ti-am povestit la cursul gratuit despre acea etapa… doar ca… nu ti-am spus ca este un secret.

Ti-am redat totul ca pe o poveste, insa… subconstientul tau, sunt sigura ca a lasat samanta sa dospeasca.

Iar, acum, in acest an… inceput de deceniu si, totodata, un an ce are incorporat un potential urias pentru manifestarea dorintelor… o sa luam toate acele seminte de care inca nu esti constient si o sa le facilitam dezvoltarea.

Astfel incat tu, sa iti vezi implinite visele de scriitor.

Gata… asta a fost tot.

Pentru astazi.

Pana data viitoare, gaseste acest cuvant focus pentru scriitori.

Daca ai chef sa il impartasesti cu mine… cu drag astept sa-mi scrii. Sau sa scrii mai jos, in sectiunea destinata comentariilor.

 

 

2 Comentarii

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici