Bine te-am regasit, drag scriitor! Astazi, te invit sa citesti una dintre intrebarile primite de la abonatii la newsletter. Mai exact… afla care este formatul in care scrii primul draft al cartii tale.

 

Intrebare primita de la Paul:

“Buna ziua, am inceput sa scriu prima mea carte, inceputul a fost mai greu dar incet, incet am lucrat la ea si incepe sa prinda contur. Urmeaza sa incep sa o scriu si pe laptop, intrebarea mea este: in ce format sa o scriu si la ce dimensiune, daca are vreo importanta la acest moment sau sa o scriu normal in word, dupa care inainte de editura ea va fi corectata? Multumesc.”

In ce format scrii primul draft al cartii?
In ce format scrii primul draft al cartii?

 

Raspunsul meu… acum:

Buna ziua, Paul! M-ai prins exact intre proiecte urgente, ca atare, iti raspund pe scurt. Dar tocmai mi-ai dat o idee… despre care voi aminti mai jos.

Acum… pentru faza la care esti (atunci cand scrii primul draft al cartii tale), nu este necesara formatarea. Dar, daca ai terminat de scris cartea atunci poti s-o treci direct in formatul pe care il doresti pentru cartea ta. La editura QUARTO preferam formatul 13 x 20 cm.

Nu stiu exact ce conditii de colaborare vei avea cu editura cu care vei semna contractul de drepturi de autor. In general, editurile iau asupra lor partea de tehnoredactare computerizata astfel incat, autorul trebuie doar sa trimita manuscrisul in format .doc sau pdf.

Parerea mea… daca scrii primul draft… nu-ti bate capul cu formatarea cartii.

Scrie-o in word si, dupa ce esti gata, inclusiv cu corecturile necesare, de-abia atunci treci la faza urmatoare… cea a tehnoredactarii.

Sper sa-ti fie de folos raspunsul meu. Daca mai ai intrebari, stii cum ma gasesti.

 

***

Spor si inspiratie sa ai!

 

PS: Daca ai primit acest articol de la un prieten, te invit sa te ABONEZI la NEWSLETTER.

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici