Bine te-am regasit in acest Nou An care… simt ca va fi un an plin cu schimbari bune si proiecte duse la bun sfarsit! Si, pana sa ajungem la acea invitatie pentru tine, de la finalul acestui mesaj, o sa-ti spun ca una dintre schimbarile pe care mi le-am propus sa le facem in modul nostru de comunicare este faptul ca, imi promit sa-ti scriu cel putin cu o frecventa  saptamanala.

Cu alte cuvinte, sa iti asigur o continuitate si o constanta care sa te ajute… nemaiavand perioade de tacere, indiferent de celelalte proiecte pe care le am pe masa.

Dupa cum stii deja, „Calea catre Carte” este proiectul meu de suflet si, ca atare, intentionez sa-i acord atentia cuvenita in acest an… 2020.

Imi place sa cred ca… spre folosul tau, pe calea catre cartea TA!

O invitatie pentru tine

 

Si, ca sa-ti fiu si mai de folos ca pana acum, ce crezi ca mi-a traznit astazi prin cap?

Ei bine, deoarece dupa cum ai vazut deja, am momente in care iti scriu si… parca primesti o carte, nu doar un simplu mesaj… am hotarat ca in acest an, de cate ori iti trimit un mesaj mai lung, sa iti ofer si varianta audio a acestuia.

De ce fac acest lucru?

Deoarece, asta a fost o lectie pe care am invatat-o pe parcursul desfasurarii cursului pe care l-am lansat anul trecut. Dupa cum stii din pagina de prezentare de la acel moment, cursantii au primit atat materiale scrise cat si audio.

Fiind scriitor, imi inchipuisem ca toata lumea doreste materiale scrise. Pe cele audio le adaugasem… asa… ca pentru orice eventualitate.

Insa, mare mi-a fost uimirea cand, cursantii si-au exprimat bucuria de a avea totul si pe suport audio. Se pare ca, din lipsa de timp, acest mod de comunicare este preferat de multi oameni, in aceste zile.

Ca atare, mi-am propus sa-ti usurez si mai mult calea catre cartea ta si sa-ti pun la dispozitie, la fiecare mesaj mai lung pe care il primesti de la mine, si aceasta varianta.

O sa postez totul pe youtube ca sa fie accesibil oricui. Tot ce ai de facut este sa asculti ce am de spus, in timp ce te ocupi de eventuale alte activitati.

Ca doar suntem oameni ocupati si… cateodata… chiar foarte ocupati!

Crede-ma, te inteleg perfect daca-mi spui ca gestionarea timpului iti creaza greutati.

Asa ca… dupa acest preambul…

 • daca doresti sa asculti mesajul meu de astazi, o poti face accesand urmatorul link: CLICK AICI!
 • daca, in schimb, doresti sa citesti ce am de spus despre calea catre cartea ta… gasesti totul in continuare. Inclusiv prima invitatie pentru tine din acest an.

Oricare dintre variante o alegi, te sfatuiesc (nu ca mi-ai fi cerut sfatul 🤣🤣🤣 ) sa vezi ce am de spus.

Cu siguranta, te intereseaza!

In alta ordine de idei, astazi am avut o zi mai ciudata. O pun pe seama lunei pline si a eclipsei in plina desfasurare la momentul la care scriu.

Trebuie sa recunosc ca, am o relatie destul de stransa cu fazele lunii asa ca nu m-a luat prin surprindere ciudatenia acestei zile.

Desi am dormit neintoarsa azi noapte, cand a sunat ceasul la 6 dimineata, m-a pocnit brusc (ca orice pocnitura ce se respecta) o migrena.

Fac rar migrene dar… cand le fac, le fac cu temeinicie.

Asa ca, am trimis un mesaj la birou ca-mi iau o zi libera si dupa cateva „ritualuri migrenistice”… am avut o revelatie.

Care a venit tot brusc.

Si care… zicea cam asa… migrena era un semn de la Univers ca fac ceva gresit. Dupa cateva minute (nu multe) de gandire… mi-am dat seama care era problema.

Lucrez concomitent la peste 20 proiecte extraordinar de mari. Unul dintre ele, adaugat recent pe lista mea… este unul care ma pasioneaza dar… spre rusinea mea… ceva nu era in regula cu el.

O sa ma „dezbrac” in fata ta de mastile pe care un om normal le arboreaza si o sa admit ce, in mod normal, nu as fi vrut sa admit nici fata de mine.

In clipa in care mi-am amintit de acel proiect mi-am dat seama ca… in loc sa ma concentrez pe faptul ca pot ajuta cu el o multime de oameni, de fapt, ma interesa mai mult cat de multi bani o sa-mi aduca.

Da, stiu.

Absolut rusinos.

In special ca, realizand acest lucru, mi-am cam atacat egoul care imi spunea, pana in acea clipa, ca eu sunt un fel de inger uman…
Cu alte cuvinte buna si pe interior si pe exterior.

Si uite ca… Universul a priceput repede ca deraiez de la intentiile mele initiale si m-a pocnit in freza cu acea migrena frumoasa, profunda si intensa.

 

Dar… ce crezi?

In secunda doi dupa ce mi-am dat seama ca nu sunt inger si ca mai aveam putin si calcam in gropi… la fel cum a aparut, tot brusc… migrena s-a evaporat.

Unde?
Nu stiu.
Dar, ce conteaza?

Am invatat sau mai bine spus… mi-a reamintit astazi Universul una dintre lectiile vietii mele. Cand am venit in trup uman, misiunea pe care o aveam era sa ajut.

De aceea, din tot sufletul sper sa te ajute si pe tine aceasta mica povestioara.

Aflandu-ne acum la inceput de an… ai timp sa iti reanalizezi intentiile si proiectele si sa eviti o migrena sau alte „lectii” pe care Universul ti le-ar putea darui.

Cat despre mine… am taiat de pe lista, pentru moment, proiectul de care-ti spuneam. Pana nu imi scot din capatana din dotare gandurile gresite, nu mai lucrez la el.

Il pun la dospit. Totusi, este un proiect de suflet si are potential de a ajuta pe absolut oricine, sa aiba o viata mai buna.

In plus, daca tot mi-a trecut migrena buclucasa… frumuselul meu cap a mai fost lovit de ceva. Tot brusc. Dar de data asta de o idee.

Unul dintre proiectele importante la care lucrez in acest an este de a infiinta o Editura de carte.

Unul dintre capitolele incluse in proiect este scrierea si publicarea unei serii de 5 carti in limba romana.

Dupa cum stii deja, pana acum am publicat doar in US.

Ca atare, iti inchipui cum simt ca imi infloreste sufletul la gandul de a publica in frumoasa noastra limba.

Ei bine… tu stii deja ca am o metoda proprie prin care scriu orice carte in maxim 3 luni. Si asta… in conditiile in care… imi permit sa lenevesc majoritatea timpului.

Asa ca, de data asta imi propun sa scriu toata seria in 3 luni.

Si, din mesajele si scrisorelele pe care le-ai primit de la mine pana acum, banuiesc ca a reiesit clar ideea ca, atunci cand lucrez la o carte, prefer doua variante clare din care aleg in functie de preferintele de moment:

 • scriu singura
 • scriu avand un grup de oameni care au acelas interes (scrierea unei carti), grup in care sa ne sustinem unul pe altul. In special in clipele in care iti vine s-o lasi balta. Sa recunoastem… sunt si multe astfel de momente.

Si acum vine prima mea INVITATIE pentru tine… din acest an al schimbarilor profunde.

 

Daca doresti sa scrii o carte in lunile februarie, martie si aprilie, te invit sa-mi spui:

  • daca vrei sa te alaturi grupului care se va forma,
  • daca preferi sa facem un grup pe Facebook, destinat acestui proiect,
  • daca preferi sa facem un grup pe Whatsapp si sa comunicam acolo zilnic,
  • daca preferi sa primesti pe email mesaje zilnice timp de 3 luni. Inca nu am vreo idee ce o sa-ti scriu in ele. Probabil ca vor fi multe doar cu mesaje scurte care sa te inspire sa scrii in acea zi. Dar, vor fi si mesaje cu diverse sfaturi legate de scris. Sau care, te vor impulsiona sa scrii. Tot scurte, deoarece nu vreau sa-ti ocup timpul pe care il poti folosi scriind la cartea ta.

Ideea principala este sa avem un grup de oameni care… nu doar viseaza sa scrie o carte ci… chiar o vor scrie in aceste 3 luni.

Indiferent ca vorbim de carti fiction sau nonfiction.

Am sa presupun ca deja stii despre ce doresti sa scrii. Totodata, am sa presupun ca ti-ai facut structura viitoarei carti. Cu alte cuvinte sumarul initial al cartii.

Aceasta invitatie pentru tine si faptul ca intri in acest grup nu inseamna ca te vei inscrie la cursul Calea catre Carte. Acela este un proiect separat si cei care l-au urmat deja stiu ca este prea complex si ca se refera la perioada de pregatire a cartii, cu alte cuvinte, perioada anterioara inceperii scrierii.

Insa, stiu ca sunt multi oameni care-si doresc sa scrie si care, nu considera necesar sa-si pregateasca acest proces.

Eu sunt o mare planificatoare si, ca atare, intotdeauna urmez pasii planificarii anterioare scrierii.

Dar, asta nu inseamna ca toata lumea trebuie sa fie ca mine.

In lumea autorilor vorbitori de engleza, scriitorul care scrie doar dupa inspiratie este numit „pantser”.

Daca si tu faci parte din aceasta categorie si daca, in plus, vrei sa scrii o carte in 3 luni incepand din februarie… avand alaturi oameni care au acelasi scop ca al tau si care sunt dornici sa se ajute unul pe altul… repet… am o INVITATIE pentru TINE.

Spune-mi:

 • daca preferi sa facem un grup pe Facebook, destinat acestui proiect
 • daca preferi sa facem un grup pe Whatsapp si sa comunicam acolo zilnic
 • daca preferi sa primesti pe email mesaje zilnice timp de 3 luni, in perioada amintita.

Personal, sunt deschisa la oricare dintre cele 3 variante.

Chiar si la toate 3 simultan, daca este cazul.

Important pentru mine in acest moment este sa ma asigur ca, daca iti doresti sa scrii cartea si vrei sa ai un grup de sprijin, sa fac tot ce imi sta in puteri pentru a te ajuta.

Si acum, scriu ultimul element al acestui mesaj pentru tine.

Absolut tot proiectul absolut toate actiunile si absolut intregul suport pe care-l vei primi este… GRATIS.

Nu trebuie sa-ti faci griji din punct de vedere financiar.

 • sa accepti aceasta invitatie pentru tine,
 • sa ai grija sa iti doresti sa scrii cartea si
 • sa aloci timpul necesar scrierii zilnice.

Este un proiect pilot si ne vom dezvolta impreuna pe parcursul lui.

Si acum, iti doresc sa ai un An minunat, plin de spor, succes si inspiratie!

 

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici