Bine te-am regasit! Astazi, ti-am pregatit un exercitiu de scriere si vointa. Scurt dar complex.

Stiu si eu. Stii si tu. Articolele mele obisnuite sunt departe de a fi scurte. De la o vreme insa, am hotarat sa intercalez lungimile.

Lungimile, nu complexitatea. Si, pentru cazul in care pare contradictorie exprimarea, iti explic ce vreau sa spun de fapt.

Exercitiu de scriere si vointa
Exercitiu de scriere si vointa

 

Iti aduc in prim plan un exercitiu invatat de la Neil Gaiman. Pe scurt… atunci cand intentioneaza sa scrie, Neil isi impune sa aiba doar doua optiuni.

 

  1. Prima, sa stea jos sa scrie.
  2. A doua, sa stea jos sa nu scrie.
  3. A treia optiune nu exista.

 

Iar, aceasta este provocarea pe care ti-o astern in cale. Scurta. Dar, te asigur ca, este complexa.

Hotaraste (poti chiar sa rostesti raspicat) ca vei scrie. Iar ca optiune… pentru cazul in care apare faimosul writer’s block… nu vei face nimic altceva.

Sper ca ai observat ca este si un “skepsys” aici (habar nu am cum se scrie cuvantul dar… zau ca-mi place cum suna in context!).

Faptul ca stai jos si nu scrii nu inseamna ca inlocuiesti scrierea cu alta activitate. Inafara de a te holba la ecran si de a respira regulat… absolut nimic nu ai voie sa faci.

 

Deci… recapitulam.

 

Timp de jumatate de ora (atat te provoc sa acorzi exercitiului) scrii. Daca ajungi la capatul jumatatii de ora tot scriind… felicitarile mele!

Dar, daca pe parcurs… pur si simplu… Muza-ti fuge, iei mainile de pe tastatura si le tii cumintele, pe langa corp. In nemiscare totala. Nu telefoane mobile, nu tablete, nu retele sociale si alti inlocuitori.

De fapt, aceasta este adevarata provocare a exercitiului. Scrii. Sau nu scrii. Si nimic altceva nu faci.

 

De ce ai face un asemenea exercitiu? Ei bine, te asigur ca procedand astfel de cateva ori… intr-un final vei ajunge sa-ti controlezi tendinta de a procrastina. De a amana scrierea.

Evident, daca vrei… poti chiar sa pui o camera video “pe tine” sa inregistrezi toata jumatatea de ora. La final… poate vei dori sa analizezi care sunt momentele in care ai fost tentat sa trisezi.

 

Ce spui?

Intri in joc?

Daca da, la final… scrie-mi cum a fost. sau, daca preferi asa, lasa un comentariu la articol in site.

 

Spor si inspiratie sa ai!!!

 

PS: Daca ai primit acest articol de la un prieten, te invit sa te ABONEZI la NEWSLETTER.

 

 

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici