Săptămâna trecută am avut ocazia să observ trei lucruri care m-au lăsat nedumerită. În plus, mi-au iscat niște întrebări. Așa că, mi-am spus ca astăzi… să stam la taclale.

stam la taclale
Hai să stam la taclale putin! Tu ce părere ai?

1 – Precum știi deja, nu sunt un mare fan al statului pe rețelele sociale.

Recunosc, poate că, sunt influențată și de programul meu destul de încărcat.

Dar zilele acestea, am avut oareș’ce timp liber și mi-am clătit și eu privirea pe… ici pe colo în FB.

Printre altele, am inceput să fac și curățenie prin lista de „prieteni”. Am observat cu această ocazie că aveam în listă… oameni cu care nu am nici în clin, nici în mânecă.

Așa că, am făcut ceva loc astfel încât… dacă ești friend cu mine în FB… să pot vedea ce postezi.

Până acum, newsfeed-ul meu era plin cu… chestii de care nu sunt interesată.

Tu cam ce subiecte vezi zilnic în feed-ul tău? Dacă vrei să-mi faci recomandări… sunt numai ochi și urechi.

 

2 – Și, cu această ocazie am mai observat ceva… în grupurile în care am intrat să văd noutățile, aproape toată lumea postează scriind… citez… ”cred că grupul este interesat de asta”.

Acum… să ne înțelegem… nu mi-ar fi părut ciudat… dacă nu aș fi văzut aceste cuvinte la cateva zeci de persoane care, aparent, nu se cunoșteau între ele.

Mă poți ajuta să înțeleg? Este aceasta o nouă modă?

 

3 – Tot cu ocazia periplului meu internaut, am citit, la trei dintre prietenele mele, postări în care se plângeau că le-au fost plagiate textele.

Înțeleg să te inspiri de la x și y și să dai o turnură personală textului dar… să copiezi cuvânt cu cuvânt munca altcuiva, să ți-o însușești cu tupeu și să-ți dezvolți propriul business în acest mod???

Asta m-a făcut să mă întreb… oare lumea pe care o știam și în care trăiam… s-a schimbat atât de mult?

Îmi închipui ce au simțit prietenele mele cărora li s-a întâmplat așa ceva.

M-am confruntat și eu acum vreun an jumătate în urmă cu o situație similară.

Fix pe aceeași platformă, o doamnă își vindea viitorul curs. Pe care urma să-l susțină. Și, ca promovare, folosea un video în care… să vezi și să nu crezi… citea cu glas tare, de bună voie și nesilită de nimeni, cuprinsul celui de al 3-lea modul al cursului meu… ”Cum să scrii o carte nonfiction de impact în maxim 3 luni”.

Bine, bine… poate te întrebi de unde știam că era fix cursul meu?

Ei bine, știu.

De când mă știu, îmi place să mă joc cu cuvintele. În plus, să le și inventez. Ca atare, atunci cînd… auzi propriile invenții (negăsite în dicționar) rostite de altul care… cu totul și cu totul întâmplător vrea să vândă un curs… cu același titlu ca al tău… cam ce concluzii ai putea să tragi?

Ei bine, aceleași concluzii am tras și eu. Îmi amintesc că nu mi-a picat bine deloc. Ba chiar, am downloadat și video-ul respectiv… așa de amintire. Doamna cu pricina nu-mi fusese cursantă dar… .

În fine, într-un târziu m-am relaxat și mi-am amintit ceea ce trebuia să-mi amintesc instant. Doar Ego-ul meu deranjat… nu m-a lăsat. Noroc că, foarte curând, și-a amintit.

Acolo Sus… Cineva le vede pe toate! Nu-i nici problema mea și nici păcatul meu.

Tu ai experimentat așa ceva?

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici