Bine te-am regasit! Astazi, ti-am pregatit un material care… sper sa-ti placa la fel de mult pe cat de util stiu ca iti este. In special, in momentele in care ti-a pierit inspiratia. Te invit, deci, sa iti apleci atentia asupra unei variante la care, poate , nu te gandesti in acele momente de restriste scriitoriceasca. Schimbarea perspectivei.

INSPIRATIA de WEEKEND pentru SCRIITORI:

Schimbarea perspectivei

 

Scrie despre modul in care ti-ai schimbat perspectiva despre ceva/cineva. Ce ganduri aveai inainte? Ce gandesti acum despre acel ceva sau cineva? Care a fost factorul declansator ce a dus la schimbarea perspectivei tale?

 

Cand a fost ultima oara cand ti-ai permis sa te razgandesti in legatura cu o idee “fixa” pe care o credeai de nezdruncinat?

Probabil ca si tie, ca noua tuturor, iti este greu sa iesi din ideile si credintele ce te-au animat pe parcursul vietii. Fac o asemenea afirmatie deoarece este absolut normal sa avem astfel de “reactii”. Sunt perspective de care ne atasam si pe care le ridicam la rangul de legi universale. Dar, exista circumstante in viata unui om care au potentialul de a declansa schimbarea perspectivei.

Poate suna ciudat, poate nu.

Daca luam ca exemplu un om care se plimba pe frumoasa noastra Planeta Albastra, categoric, va crede cu toata taria in faimoasa lege a gravitatiei.

Si, cine ar “avea curajul” sa-l contrazica?

Insa, daca acest om devine astronaut si ajunge pe Luna, intalneste circumstante care il pot determina sa isi schimbe parerea despre modul in care actioneaza legea amintita.

Ce sa mai spunem despre acelasi astronaut care, poate, ajunge intr-o zi pe o planeta atat de diferita de toate celelalte sisteme gandite si razgandite de om… incat… schimbarea perspectivei s-ar putea sa ii para nu doar normala ci si mandatorie.

Bine, bine… am adus un exemplu in extremis.

Ti-a pierit inspiratia? Ce spui de schimbarea perspectivei?
Ti-a pierit inspiratia? Ce spui de schimbarea perspectivei?

Dar… ma cunosti deja si stii de ce o fac. 🙂

Scriitorul, spre deosebire de omul cu alte preocupari cotidiene, are un avantaj important. El are puterea de a iesi foarte usor din chingile “ideilor fixe”. Poate ca motivul este faptul ca scriitorul este expert in a crea lumi. Lumi privite din diverse puncte de vedere. Si, acest “obicei” il avantajeaza net in situatiile in care vrea sa se foloseasca de schimbarea perspectivei.

Iar tu… esti sau vrei sa devii scriitor. Altfel nu ai fi aici.

Pentru tine am dat startul rubricii de inspiratie.

Ca vrei sa te folosesti de inspiratia de weekend pe loc sau la o data ulterioara… de tine depinde.

De mine depinde doar modul in care te pot inspira sa scrii atunci cand simti ca nu ai absolut nici o alta idee. Cu alte cuvinte… atunci cand te loveste… la fel de faimosul… writer’s block.

Foaia alba.

Pe care, saptamana aceasta te invit s-o umpli analizand intrebarea… care este cea mai recenta schimbare a perspectivei tale, pe care ai observat-o?

 

Adaug si un mic pont… in cazul in care deja  lucrezi la cartea ta si Muza te-a parasit pe moment… adapteaza tema ce ti-am propus mai sus la subiectul cartii tale. Scrie… scrie… si lasa-te purtat de povestea ce se va naste incet. Iar cand e gata, include-o intr-unul din capitolele cartii tale. Te asigur ca… va fi precum “sarea in bucate”.

 

Si, pana data viitoare… spor si inspiratie iti doresc!

(cu sau fara schimbarea perspectivei)

 

feng shui for writers
CLICK pe carte pentru detalii ce-ti pot schimba viata de scriitor!

Toate episoadele de Podcast:


Linkurile mentionate in interviu:

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici