Astăzi… vorbim despre două dintre cele mai importante aspecte… sau, poate… nevoi ale unui scriitor. Mai exact, despre… Timp și spațiu în Viața de Scriitor.

Creativitatea este elementul vital al scrisului și ceva pe care majoritatea scriitorilor încearcă să îl cultive.

Însă, te-ai gândit vreodată cum spațiul tău fizic de scris poate susține – sau împiedica – abilitățile tale creative?

Un scriitor poate fi orice persoană care folosește cuvintele scrise pentru a exprima idei. Extinzând această afirmație, putem spune că și persoana care scrie o scrisoare poate fi numită scriitor.

Poți fi un scriitor cu normă întreagă sau poți fi unul temporar. Permanent sau nu, în momentul în care vrei să începi să scrii, ai nevoie de o stare specială pentru a intra în legătură cu ceea ce… se numește „Muza ta”.

Uneori, această Muză nu pare să-și facă simțită prezența în preajma scriitorului și, în consecință, nici gând ca acesta să poată așterne ceva pe hârtie.

Dar, dacă avem cunoștințe elementare despre energiile înconjurătoare și despre modul în care putem să lucrăm cu ele, suntem capabili să atragem toată inspirația, de care, avem nevoie pentru ca lucrarea noastră să fie realizată.

În zilele noastre, tot ce are nevoie un scriitor este un computer și puțină disciplină pentru a scrie… în timp ce, petrece cea mai mare parte a timpului, oferind cititorului emoții și informații.

Timp și spațiu în Viața de Scriitor

Viața de scriitor - Timp și spațiu
Viața de scriitor – Timp și spațiu

 

Categoric, scriitorul are nevoie de un spațiu unde poate da viață viitoarei sale creații.

Chiar dacă acest spațiu pentru scris este acasă sau un spațiu de birou, o locație adecvată este necesară.

Însă, oricine știe că nu doar spațiul ales este determinant pentru creativitate și inspirație.

De multe ori, este necesar să-ți evaluezi și orele de muncă, să-ți setezi programul și să-l menții. Acest program regulat va transmite semnale creierului tău că… este timpul pentru scris și, în acel moment, întregul tău sistem intern va colabora pentru a te face să scrii texte inspirate.

Evident, atunci când scrii, este indicat să-ți setezi mintea să stea departe de tentațiile online. Dacă știi că nu reziști tentației, ia decizia supremă și scoate din priză orice dispozitiv care se poate conecta la internet.

Continuă să lucrezi doar pe dispozitivele de scris și… fă-ți treaba.

  • Dacă ai nevoie să verifici orice website-uri la anumite ore din zi (de exemplu, contul bancar sau ceva asemănător), atunci setează această acțiune în orarul tău și nu aloca mai mult de 15 minute pentru a face asta.
  • Răspunde doar la emailuri urgente și amână-le pe celelalte pentru când termini timpul programat pentru scriere.
  • Ia pauze frecvente după ce lucrezi în reprize de 25-30 de minute. Redirecționează-ți ochii pe un obiect de la distanță și fă câteva mișcări ale corpului, care te vor ajuta să îți relaxezi mușchii. În timpul acestor pauze scurte, stai departe de internet.
  • Dacă nu ai nevoie de pauze atât de frecvente, planifică-le după perioade de 45-50 de minute de scris, dar asigură-te că nu sari peste ele.
  • Separă timpul de scriere de timpul alocat familiei tale. Arată-le tuturor din casă că ești serios cu privire la acest program, astfel încât, în final, toată lumea să îl respecte.
  • Joacă-te cu copiii tăi doar după ce a expirat timpul de scriere planificat zilnic. Până la urmă, faci asta și pentru familia și copiii tăi, pentru a le oferi o viață mai bună prin munca ta.

Cam astea ar fi… pentru astăzi… recomandările mele referitoare la gestionarea spațiului și timpului, în condițiile pe care ți le pune la dispoziție o zi obișnuită.

 

DAAAARRRRR… ce ai spune dacă ar mai fi o soluție să îți crești creativitatea, să îți menții inspirația și să ai Muza la dispoziție?

Ei bine… te anunț oficial că… în luna septembrie va avea loc Primul Retreat pentru Scriitori, organizat pentru comunitatea noastră

Mai exact, între 19-22 septembrie, într-un loc, absolut fabulos, nu foarte departe de castelul Bran.

Dă CLICK pe imaginea de mai jos și vezi toate detaliile acestui EVENIMENT inedit pentru membrii Comunității noastre.

viața de scriitor
viața de scriitor

Luând o pauză forțată de la viața și responsabilitățile, de zi cu zi, te poți focusa pe un singur lucru: cartea ta, scriitura ta, viața ta de scriitor!

Pui, în sfârșit, granițe între viața de zi cu zi și visul tău de a scrie.

Toate cele patru zile se vor concentra pe tine, ca scriitor, și pe cuvintele așternute, de tine, pe hârtie.

IMPORTANT:

Până în data de 15 iulie 2024, este valabilă oferta EarlyBird.

 

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici