Bine te-am regasit, drag scriitor! Te invit sa intram iar in culisele cursurilor. Cu alte cuvinte, tragem cu urechea la discutiile ce se poarta deobicei in spatele cortinei. Pentru astazi, raspundem la intrebarea „Cate cuvinte sa scriu zilnic, astfel incat… la finalul celor 3 luni sa fie gata cartea mea?

Am copiat pentru tine o particica din ping-pong-ul verbal declansat pe marginea celor 900 cuvinte pe care… te indemn mereu sa le scrii zilnic. Chiar daca ai… si, in special, chiar daca nu ai… inspiratie.

 

Cate cuvinte sa scriu zilnic? 900 sunt suficiente?

 

cate cuvinte sa scriu zilnic
Cate cuvinte sa scriu zilnic? 900 sunt suficiente?

Intrebare:
„Am o intrebare existentiala. 900 de cuvinte sunt cu tot cu cuvintele de legatura? (Cu alte cuvinte) cat scrie word-ul atatea sunt?”

 

Raspunsul meu:

M., da. Acelea sunt. Dar, tu stii ca „minim 900” este ceva subiectiv. Am facut noi un calcul simplist, rotunjit, astfel incat la finalul celor 90 zile sa iasa o carte ampla de aprox. 80.000 cuvinte (cu rotunjiri cu tot – 81.000). Dar… o carte poate avea si 50.000 cuvinte, si 25.000 si 100.000.
Deci, de la caz la caz, cele „minim 900 cuvinte zilnic” se transforma.
Conform discutiei avute la Biblioteca Nationala, a rezultat ca o lucrare trebuie sa aiba minim 40 pagini pentru a fi considerata carte.
In acceptiunea mea, o carte trebuie sa aiba minim 75 pagini. Dar, recunosc, sunt mai pe gustul meu cele intre 150-250 pagini.
Sper sa te ajute acest comentariu.

 

Ei bine, sper sa te ajute si pe tine, drag scriitor, aceasta explicatie. Daca ai si alte intrebari pe marginea acestui subiect, lasa-mi comentariul tau in sectiunea speciala de mai jos sau… scrie-mi pe email.

Pana data viitoare… spor si inspiratie sa ai!

 

Iar, daca nu ai facut-o inca, da CLICK pe ABONARE la NEWSLETTER.

4 Comentarii

  1. am o carte ce contine 4 versuri pe o pagina…
    cartea a abtinut premiul USR…
    este o carte de poezie…
    o carte ce mi-am publicat-o singur si am facut 100 de copii la xerox…

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici