O promisiune, este o promisiune. Musai să fie ținută. Ca atare, cu asta ne ocupăm astăzi. De ce? Ei bine, deoarece, ți-am promis că-ți spun mai multe despre un foc de tabără pentru scriitori.

Acum… dacă citești aceste cuvinte… șanse sunt să faci, deja, parte din Comunitatea Calea către Carte. Ca atare, știi că, organizăm periodic activități… variate și inedite.

Iar, Focul de Tabără promis face parte dintre cele mai noi surprize pe care le pregătim. Mai exact, te anunț oficial că… pentru prima dată în istoria comunității noastre… vom avea parte de un RETREAT. Un adevărat festin scriitoricesc.

Și… nu voi lungi foarte mult suspansul.

Am pregătit un Retreat pentru Scriitori, în perioada 19 – 22 septembrie 2024.

Iar, aceasta este o…

Invitație specială pentru toți scriitorii care au nevoie de timp, spațiu și liniște, pentru a se desprinde de aspectele vieții care-i țin departe de pasiunea lor pentru scris.

Indiferent dacă abia începi un proiect, te afli în mijlocul scrierii unei cărți sau ai nevoie să o finalizezi, vino să petreci patru zile, într-o locație de vis, alături de alți scriitori, la fel de pasionați ca tine.

Te așteaptă propriul tău loc de scris și… multă liniște. Cafeaua, ceaiul și mâncarea vor fi la discreție.

Iar seara, poți sta la un pahar de vorbă, lângă un foc de tabără.

foc de tabara pentru scriitori
Foc de tabara pentru scriitori. CLICK pe imagine pentru mai multe detalii.

 

Locația a fost foarte atent selectată, de mine personal, pentru a-ți oferi inspirație maximă:

👉 Un colț de Rai, în care, istoria șoptește la fiecare pas.

👉 O casă care-ți dăruiește sentimentul de „Acasă”.

👉 Un loc, de vis, înțesat cu multe spații de relaxare – practic, un remediu pentru minte, trup și suflet.

👉 Un loc cald și primitor, pe care, nici nu ți-ai dat seama că l-ai visat mereu. Locul de unde poți admira impunătorii munți Bucegi ce, parcă, protejează valea de la picioarele hanului. Și, locul unde, așa cum spun poveștile bunicilor, te poți delecta cu o mâncare gustoasă, din ingrediente în mare parte luate de la vecini, făcută cu drag la foc molcom.

👉 Un loc unde te poți retrage în turnul – bibliotecă – tot din povești inspirată – pentru a te încărca cu liniște și energie, ținând în mână o carte bună. Nu-ți face griji că nu ai avea de unde alege… găsești în bibliotecă peste 400 de cărți, pentru toate vârstele, toate gusturile și toate stările, pe care, sufletul tău le alege. Pentru că, așa cum spunea Platon, o casă care are o bibliotecă în ea, are suflet.

Și, da, totul va culmina cu un foc de tabără. Personal… nu am mai participat, până acum, la vreunul. Evident, am văzut la TV prin filme și documentare. Dar, să fiu înconjurată de prieteni, la ceas de seară, îmbrățișată fiind de natură, de sunetul gâzelor, plantelor, copacilor, în timp ce focul jucăuș troznește în preajmă… sincer… simpla idee mă fascinează.

Ce să mai spun… până unde ar putea merge fascinația atunci când… prietenii de care-ți spuneam sunt și scriitori!

Trăim în vremuri în care, totul se derulează pe repede-înainte, alergăm debusolați printre sunetele din ce în ce mai intense ale vieții cotidiene. Ca scriitori, câteodată, am dori ca timpul să se oprească în loc, iar sunetele dimprejur să ne mângâie timpanul sufletului. Din păcate… viața de zi cu zi nu este atât de feerică. Sirene, zbierete, alergături, claxoane, îmbulzeala din magazine… toate, parcă, sunt făcute să ne aștearnă în cale, doar obstacole. Uneori, de netrecut pentru Muza care ar dori să stea cu noi la taclale.

Ei bine… pentru toate  acestea și pentru multe altele, am gândit acest eveniment inedit pentru comunitatea noastră. Pentru toți cei care au pășit pe Calea către Carte.

retreat pentru scriitori
Retreat pentru scriitori

Evident, ne vom întâlni anual, de acum înainte, în diverse oaze pentru încântarea sufletelor noastre. Însă… acum… ai ocazia să te alături celor care vor „face istorie”. de ce spun asta? Ei bine, deoarece… doar ACUM ai ocazia să participi la primul-primul-primul Retreat pentru Scriitori pe care-l organizăm și… la primul-primul-primul foc de tabără în jurul căruia… ne vom aduna sufletele, gândurile și Muzele.

Ca atare…

Te invit să ne scufundăm, împreună… într-o zonă sigură, care-ți va aduce un suflu nou în trup, minte și spirit, permițându-ți să-ți concentrezi toată energia către scopurile tale de scriere! Și nuuu… nu-ți fă griji, dacă nu știi să înoți. Te va ghida o fostă înotătoare de performanță, care… ulterior, a preferat să înoate prin străfundurile vieții de scriitor.

În speță, eu… Mirela Carmen Stancu – COACH pentru Autori, TRAINER de Scriere Transformațională și MENTOR pe Calea către Carte.

Mă cunoști deja.

Ca atare, știi că ești în mâini bune.

Prin ochii și urechile sufletului, deja, aud sunetele trosnitoare, mă-mbăt cu aroma lemnului care arde și mă-ncânt cu dansul flăcărilor, care, pentru scriitori, creează o atmosferă liniștitoare care alungă, orice urmă de stres cotidian, inspirând și îndemnând la reflecție. care… cu siguranță… se va transforma în profunde cuvinte, așternute pe hârtiile fizice sau virtuale. După preferințe.

Ce spui? Ne vedem în luna septembrie la un Foc de Tabără pentru Scriitori?

Mergi, chiar ACUM, pe Pagina de Prezentare a Retreatului și alege varianta de înscriere preferată. Dacă ai ceva întrebări și vrei să stăm de vorbă înainte de a lua o decizie, tot în pagina de prezentare, găsești și link către calendarul meu, pentru a programa întâlnirea.

PS: Ți-am spus, oare, că… dacă faci înscrierea până pe 15 iulie, beneficiezi de o reducere de 10% din costul total?

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici