Bine te-am regasit! Incep mesajul de astazi DIRECT. Dupa cum deja stii, astazi este ziua cea mare! Incepem sa scriem Cartile! Pana acum, in proiectul pilot, s-au inscris fix 18 persoane. Cu mine in frunte 🙂

(update: Ulterior, grupul FB destinat proiectului a ajuns la numarul de 87 membrii iar cei care au ales sa primeasca instructiunile zilnice doar pe email au fost 25)

Scriem cartile. Proiect pilot

Din mesajele si scrisorelele pe care le-ai primit de la mine pana acum, ai inteles ca, atunci cand lucrez la o carte, prefer doua variante clare din care aleg in functie de preferintele de moment:

      • scriu singura
      • scriu avand un grup de oameni care au acelas interes (scrierea unei carti), grup in care sa ne sustinem unul pe altul. In special in clipele in care iti vine s-o lasi balta. Sa recunoastem… sunt si multe astfel de momente.

Si, tocmai datorita acestei preferinte (de tip oscilatoriu) personala, ti-am facut invitatia de a participa la experimentul pilot.

De ce „pilot”?

Ei bine… nu pentru ca ar fi prima oara cand as organiza asa ceva. Ci, pentru ca este prima oara cand organizez un astfel de experiment alaturi de scriitori si autori aspiranti romani. Experiment pilot in care intentionez sa interactionez zilnic cu participantii.

Acum… intre noi fie vorba… sper sa nu cad lata pe parcursul desfasurarii lui. :-)))))

In plus, sper ca toti cei care s-au inscris sa participe activ si sa vina cu idei care sa ne usureze calea catre cartile, ale caror drafturi vor fi gata la finalul celor 3 luni de scris.

Daca ai vrea sa participi dar, din variate motive, inca eziti… te anunt ca asta este ultima zi in care poti decide sa ni te alaturi.

Incepem sa scriem cartile! Nu vom face teorie ci… doar practica 🙂

Si… ca element principal al acestei practici… avem „promisiunea” pe care ar trebui sa ti-o faci ca… scrii minim 900 de cuvinte zilnic.

De ce 900?

Deoarece, in urma unor calcule aproximative… asta a rezultat ca este de facut… daca doresti cu adevarat sa scrii o carte in maxim 3 luni.

Daca citesti cu regularitate mesajele mele, banuiesc ca stii ca am oferit posibilitatea de a alege ce varianta de comunicare preferi: grup FB, whatsapp sau email.

Ei bine, din cei 18 scriitori inscrisi, avem din toate cele trei „categorii”.

Pentru astazi, o sa-ti dau adresa grupului FB ce am deschis in vederea desfasurarii proiectului.

Grupul este privat, are numele „Scriitor pe Calea catre Carte” si poate fi accesat aici.

(Evident… daca preferi varianta de grup FB. Daca preferi sa primesti pe email totul… astept sa imi comunici adresa in care vrei sa iti trimit materialele zilnice.)

O sa incerc sa iti scriu cate un mesaj in fiecare zi, pe tot parcursul celor 3 luni.

Inca nu am vreo idee ce o sa-ti scriu in ele.

Probabil ca vor fi multe doar cu mesaje scurte care sa te inspire sa scrii in acea zi.

Dar, vor fi si mesaje cu diverse sfaturi legate de scris.

Sau care, te vor impulsiona sa scrii.

Tot scurte, deoarece nu vreau sa-ti ocup timpul pe care il poti folosi scriind la cartea ta.

Ideea principala este sa avem un grup de oameni care… nu doar viseaza sa scrie o carte ci… chiar o vor scrie in aceste 3 luni.

Indiferent ca incepem sa scriem cartile… fiction sau nonfiction.

 

Presupun ca deja stii despre ce doresti sa scrii. Totodata, presupun ca ti-ai stabilit structura viitoarei carti. Cu alte cuvinte sumarul initial al cartii.

Daca nu ai decis inca aceasta structura, iti recomand s-o faci. Teoretic… asa… la o prima vedere.

Partea buna atunci cand scrii o carte este ca… nimic nu este batut in cuie. Poti modifica oricand ceea ce, la inceput, intentionai sa scrii.

Dar… ca sa te misti mai usor… personal, recomand sa gandesti dinainte care sa fie capitolele principale pe care doresti sa construiesti viitoarea ta carte.

„Aceasta invitatie pentru tine si faptul ca intri in acest grup nu inseamna ca te vei inscrie la cursul Calea catre Carte. Acela este un proiect separat si cei care l-au urmat deja stiu ca este prea complex si ca se refera la perioada de pregatire a cartii, cu alte cuvinte, perioada anterioara inceperii scrierii. Insa, stiu ca sunt multi oameni care-si doresc sa scrie si care, nu considera necesar sa-si pregateasca acest proces. Eu sunt o mare planificatoare si, ca atare, intotdeauna urmez pasii planificarii anterioare scrierii. Dar, asta nu inseamna ca toata lumea trebuie sa fie ca mine.

Cam asa iti scriam acum vreo 2-3 saptamani. Si… imi mentin afirmatiile.

Important pentru mine in acest moment este sa ma asigur ca, daca iti doresti sa scrii cartea si vrei sa ai un grup de sprijin, sa fac tot ce imi sta in puteri pentru a te ajuta.

Daca… inca oscilezi intre multiple idei de carti… daca te simti coplesit si nu stii pe care s-o scrii prima… iti recomand sa asculti meditatia pe care ti-am daruit-o saptamana trecuta. O gasesti in Articolul „Ai planuri pentru Cartea ta?” sau, o poti accesa direct in youtube.

Si, inainte de a inchide acest mesaj… sper ca nu ai uitat ca… absolut tot proiectul, absolut toate actiunile si absolut intregul suport pe care-l vei primi este… GRATIS.

Este un proiect pilot si ne vom dezvolta impreuna pe parcursul lui.

CLICK pe imasgine pentru a accesa grupul FB „Scriitor pe Calea catre Carte”!

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici