Dacă mă citești de cel puțin o lună, știi deja că Facebook a reușit să-mi întoarcă… vorba vine… viața pe dos. Cu cont de business furat. La prima vedere a fost un hacker care a spart sistemul de securitate dublu impus de platforma cu pricina.

Apropo’… dosarul de anchetă deschis de Facebook în momentul în care am făcut sesizarea că hackerul ne-a furat  contul de business… a dispărut în neant.
Ca și cum nimic nu ar fi fost vreodată.

De ce îți spun despre toate acestea?
Ei bine, pe de o parte deoarece este motivul principal pentru care a trebuit să amânăm trainingul promis.
Practic, tot acest  cont de business este dat peste cap iar paginile de business din platformă s-au volatilizat.
Cu știrea Facebook.

Și… îmi asum afirmația.

cont de business furat in facebook
Peripeții în Facebook cu Cont de Business furat

Când am făcut sesizările (patru la număr) inițial, nu prea ne-au băgat în seamă.

Că, deh, clienții FB-ului sunt buni doar să cotizeze financiar dar nu prea primesc ceva la schimb. Nici măcar atenție atunci când… nu din vina clientului se „sparge” un cont de business. În special când contul avea, inclusiv, dubla conectare pentru siguranță.

Dar ce să facem?
Ne conformăm.
Suntem sclavi pe moșia lui Zucky (sau cum s-o scrie) și, probabil, supuși unui experiment social.
Evident, dacă ți se pare că mă înșel, îți onorez părerea și-mi rezerv dreptul de a rămâne la a mea.

Ei bine, după ce am văzut că nu ia nimeni în serios faptul că cineva tot extrăgea bani din conturile bancare din U.S.A, am făcut iar apel folosind cuvântul fraudă.

De fapt, dacă este să fiu sinceră până la capăt, ideea de fraudă ne-a venit când am sunat la banca din America să blocheze tranzacțiile ce se tot făceau din contul nostru.
Cei de acolo au deschis dosar care purta… fix acest nume.

Revin… am mai făcut o plângere la „Măria Sa” Facebook folosind acest cuvânt. FRAUDĂ.

Cât p-aci să leșin când… la 5 minute după ce apăsasem pe butonul „trimite plângerea” am fost sunată de Facebook. Din Londra.

Inițial nici nu intenționam să răspund deoarece… de regulă, răspund doar persoanelor cunoscute.
Am făcut-o totuși și nu mi-a părut rău.
La celălalt capăt al firului nevăzut glăsuia duios o femeie extraordinar de politicoasă. Care… m-a asigurat că FB face tot ce poate să-mi recupereze fix acest cont de business furat de un turc. Cel puțin așa părea la prima vedere.
Am inchis telefonul țopăind de bucurie.
Carevasăzică, plină de speranță.
Numai că… în Facebook… speranța moare prima.
În special când tu ești cel corect. Sau parte vătămată.

Au trecut de la faza cu inutila țopaială vreo 7 zile.
Facebook nimic.
Devenise brusc de negăsit.

detectiv
CLICK pe carte pentru detalii

Însă… ce te faci cu românu’ căpos?

Mai ales când are și sânge de detectiv particular. Măcar atâta lucru mi-a rămas și mie din zecile de cărți de gen citite în copilărie și adolescență.

După o „cercetare” făcută ca la carte… reușesc prin forțe proprii (mai exact, fără nici un ajutor de la stăpânul FB) să „sparg”, la rându-mi, al nostru ex-cont de business luat în stăpânire de hacker. Repet… turc la prima vedere.

Așa zicea Facebook în emailul prin care mă anunța că avem un alt admin în contul de business.

Eeee… ce crezi că am făcut în prima clipă în care am reușit să intru în cont?
Nici o surpriză. Probabil și tu ai fi făcut la fel.

M-am apucat să studiez contul și pe noul posesor.
Dar nu doar „pe vorbe” ci filmând absolut orice mișcare făceam în timp ce cotrobăiam prin ex-propriul cont de business. Cont care… să ne înțelegem a fost făcut doar după ce Facebook a intrat în posesia tuturor actelor firmei deoarece… cică… aia e regula.

Cel puțin, așa era regula prin iunie-iulie 2019 când am deschis magicul și promițătorul cont de business.

În fine, nu mai divaghez.

Cu stupoare aflu că „turcul” Facebook-ului vindea… făcându-si reclamă din banii noștri… șampoane. Daaa… șampoane care promiteau ca în 7 zile orice persoană neposesoare de păr… se va alege cu o podoabă capilară demnă de invidiat. Așa trăgeai concluzia din pozele atașate landing page-ului pe care-l foloseau. Era… Dom’le… briliant șamponul acela. Nu doar că îți creștea părul des în 7 zile dar… deja… curgea valuri-valuri pe umerii „chelioșilor” inițiali. Norocul meu că stau bine la capitolul păr că altfel… cât p-aci să achiziționez și eu unul.

(Disclaimer: A nu se înțelege că am ceva cu persoanele neposesoare de păr. Ador bărbații fără păr sau rași pe cap. Unul dintre ei fiind… soțul meu.)

Cu aceeași stupoare am aflat și adresa firmei ce vindea șampoanele magice.

Sectorul 5. București. Români de-ai noștri. Nici vorbă de altă nație.

Precum pisicii care are 9 vieți, mi se stârnește curiozitatea și-ncep să sap mai abitir decât un miner get-beget.

Cu și mai mare stupoare aflu că, doi ani la rând, o instituție pe care nu o amintesc (că n-are nici o vină în toată tărășenia), acordase premiul de cea mai profitabilă firmă la capitolul vânzări… ghici cui? Ex-„turcului”, actualul „șamponier de București, sector 5” ce avea în stăpânire al nostru cont.

Să ne înțelegem… cont de business.

Și, plătea la greu reclame din contul nostru bancar din America. Asta deoarece… norocul nostru… prima mișcare pe care am făcut-o în clipa în care am știut că am fost „prădați” a fost să blochez cardul bancar din România. Cu siguranță… dacă nu aș fi făcut-o… nici până-n ziua de astăzi nu mai vedeam vreun ban înapoi.

La fel cum nici acel cont de business Facebook nu l-am mai văzut.

Și, evident, nici vreo altă reprezentantă a lui Zucky nu a mai sunat să ne asigure că se rezolvă ceva.

De ce?

Deoarece, FB și-a dat seama că mi-am băgat năsucul din dotare prin bucătăria platformei și… cum s-a considerat că știu prea multe… fix a doua zi a volatilizat dosarul de fraudă deschis, a volatilizat contul de business dar… a rămas fericita posesoare a copiilor actelor de firmă.

La fel cum… probabil le are și pe ale tale dacă ești antreprenor, coach sau terapeut și… ți-ai făcut „plin de recunoștință” cont de reclame (mai exact, cont de business) acolo.

Părțile bune în toată această poveste de furt al contului de Business din Facebook?

 • Banca din US a mers până-n pânzele albe, tot prin ograda lui Zucky, și ne-a recuperat întreaga sumă de bani cheltuită fraudulos.
 • Egoul meu a fost satisfăcut deoarece de vreo 2 ani oprisem reclamele în FB descurcându-mă cu forțe proprii și… maaare surpriză… afacerea mergea ca unsă. Fără ajutorul platformei cu pricina.
 • Tot egoul meu a fost încântat nevoie mare deoarece, de doi ani robotesc de zor la AcademiaNonfiction.ro … Academia unde îmi desfășor toate cursurile și programele și unde, am clădit o comunitate minunată. Formată din oameni pasionați de scris care… nu au timp să tot stea pe FB. De ce? Ei bine, printre altele deoarece… scriu. Cărți, articole, proiecte, cursuri, etc… etc.

Și, dacă tot veni vorba de acești oameni pasionați de scris… află că îi poți cunoaște și vedea… în cadrul sprinturilor zilnice pe care le organizăm. Pe ZOOM și în zona de comunitate a Academiei.

Luna următoare se apropie cu pași repezi deci… te invit în sprinturile de scriere zilnice.

Săptămâna aceasta am deschis înscrierile aferente lunii martie. Programul acesta este un loc safe în care putem descâlci și depăși obstacolele apărute în viața de scriitor.

Te asigur… zilnic, atmosfera este extraordinară. Iar colegii tăi… minunați!

sprint de scriere
Te așteptăm cu drag la SPRINTURILE de SCRIERE zilnice.

Dă CLICK pe buton pentru a vedea mai multe detalii și a intra în SPRINTURILE lunii martie.

 

Mă înscriu la SPRINTUL de SCRIERE

 

 • Program online de grup
 • Program interactiv
 • Program experiențial

Pe tot parcursul lunii, ne întâlnim pe ZOOM și scriem împreună.

La cărțile/articolele/proiectele noastre.

Depinde de tine dacă dorești să scrii ficțiune sau nonficțiune.

Ești binevenit să ni te alături!

Acest program are avantaje multiple dar, dacă este să extrag doar două, atunci:

 1. Timp de 30 zile consecutive ai acces la energia unui grup de oameni ce au aceeași pasiune ca tine. Scrisul.
 2. Timp de 30 zile consecutive, jumatate de oră zilnic îți stau la dispoziție și-ți răspund la întrebări. Adică… sesiuni de coaching pe care, altfel le plătești separat. La cu totul alt cost.

În plus… tu hotărăști la câte sprinturi de scriere vei dori să participi în direct. Acest membership îți dă dreptul să participi la toate cele 31 de sprinturi lunare sau la oricâte poți, oricând dorești.

Însă, chiar dacă nu poți participa zilnic, ai acces nu doar la înregistrările video dar și la COMUNITATEA programului unde, poți discuta cu colegii tăi despre sprinturi și procesul de scriere.

Iar eu… îți sunt alături și acolo. Nu doar ca să te aplaud ci să îți și răspund la eventualele întrebări. Și crede-mă… vasta-mi experiență îmi dă dreptul să afirm că… nu cred să existe multe la care să nu pot răspunde.

Programul este pentru tine dacă știi cât de importantă este puterea unui grup și dorești să te alături colegilor ce au același scop ca tine. Scrierea unei cărți. Sau… scrierea a… orice altceva.

Mai ales atunci când poți să scrii liber de orice constrângere din partea unei platforme unde… ai crezut că… făcând un cont de business, vei fi tratat conform zicalei „clientul nostru, stăpânul nostru”.

Prima întâlnire… ziua 1 a fiecărei luni (luna aleasă de tine), ora 21:30.

Programul fiecărei zile:

 • 21:30 ne întâlnim pentru discuții. Îți cunoști colegii și vezi cu ce aspecte ale vieții de scriitor se confruntă. Daca ai întrebări, aceasta este ora potrivită să intri vii la întâlnire.
 • 22:00 – 23:00 – scriere efectivă. Dacă vrei să folosești programul doar pentru a avea companie în timp ce scrii, te așteptăm cu dfrag la 22:00. Fix.

După ce te înscrii, primești detaliile organizatorice si, evident, detaliile de logare.

Mă înscriu la SPRINTUL de SCRIERE

1 Comentariu

 1. Ma bucur ca ai reusit sa recapeti controlul asupra contului de business si ca ai reusit sa decriptezi aceasta incurcatura cu hackerul turc. Sa stii ca aceste peripetii in Facebook te fac mai curajoasa si mai puternica decat oricand. Te felicit pentru curajul de a-ti recapata controlul si pentru lumea bunei intelegeri in care te-ai adresat platformei Facebook. Cu aceasta incercare, ai demonstrat ca puterea adevarului intotdeauna invinge!

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici