Bine te-am regasit! Mai tii minte ziua aceea in care ti-ai facut promisiunea ca, pentru 21 de zile (asa am propus eu), vei scrie macar “x” minute zilnic? Ei bine, acela a fost, poate primul pas serios, catre o planificata intalnire cu Muza ta.

Nu mai retin daca ti-am propus atunci si numarul de minute pe care sa-l incluzi in promisiune dar, vin acum si spun… daca ai reusi sa scrii 20 minute sau macar 15, ar fi suficient ca sa dezvolti obiceiul scrisului zilnic.

Poate te indoiesti de necesitatea de a dezvolta obiceiuri noi dar, crede-ma pe cuvant, obiceiul de a scrie zilnic este mandatoriu pentru un scriitor. Mai ales daca, acesta doreste sa devina autor de carte.

 

Da-ti Intalnire cu Muza!
Da-ti Intalnire cu Muza!

 

Si, dupa aceasta scurta, scurta introducere sar direct la…

 

INDEMNUL ZILEI… doreste-ti cu adevarat sa ai o intalnire cu Muza!

 

1 – Dupa cateva minute… sau ore… in care-ti vei analiza activitatile zilnice, decide care este momentul din zi sau noapte in care, tu decizi sa aloci scrisului acele, sa spunem, 20 minute.

Ia aceasta decizie doar dupa ce hotarasti care este momentul in care, de fapt, esti cel mai creativ/productiv.

Si, sa nu uit, mentionez ca te raportezi la timpul liber, nu la cel alocat in mod expres jobului zilnic si familiei.

Stiu, esti ocupat toata ziua. Dar, sa recunoastem, ai si momente libere. Ca de exemplu… acesta, in care te afli aici citind cuvintele mele.

Iti spun clar si raspicat… daca dorinta ta este sa scrii o carte iar singurele momente libere sunt doar cele in care citesti ce am scris eu… varianta optima este sa renunti la “statul la taclale” (da, inclusiv la mesajele mele) si sa le dedici cartii tale.

Asta in cazul extrem, insa… cu putin noroc… poate reusesti sa le imbini pe amandoua armonios.

 

2 – Bate in cuie acea perioada de timp, in care, tu ai decis ca esti mai productiv/creativ si… pune o intentie sa te tii de program.

Macar pe parcursul a 21 zile consecutive. Nu conteaza ce perioda a zilei este atat timp cat iti respecti promisiunea facuta.

 

Gandeste, razgandeste, analizeaza si simte. Ce-ti spune inimioara? Care sa fie momentul din zi in care TU, scriitorul, esti cel mai creativ si cel mai productiv?

 

Nu te grabi sa raspunzi doar ca sa mai bifezi o “tema” facuta.

Cu toata sinceritatea iti spun ca… Universul are metode speciale de a ne face sa revelam realitatea noastra, cand vede ca ne pripim la capitolul alegeri.

 

(Promit sa-ti povestesc… cat de curand… cum am descoperit eu ca sunt scriitor “nocturn”)

 

Si, de ce sa fii nevoit sa treci prin socuri din astea existentiale (asta e o glumita, evident) doar ca sa iti dai seama la un moment dat ca tu… scrii bine dimineata.

Sau la pranz.

Sau, poate ca, seara.

Ori la miezul noptii.

Oricum, dupa ce hotarasti care este momentul tau “preferat”, poti chiar sa-l notezi in calendar. Exact cum faci atunci cand ai o intalnire super importanta.

In loc sa scrii ceva de genul “intalnire cu dl. Popescu”… ar fi mai interesant sa scrii “intalnire cu muza”.

In alta ordine de idei, tu stii ca ma pasioneaza, printre altele, ceea ce eu numesc “joaca cu energiile”.

Ei bine, din aceasta calitate iti spun ca… Legea Atractiei functioneaza in orice situatie. Depinde de tine directia in care iti va raspunde.

 

Ca atare… doreste-ti cu adevarat sa ai o intalnire cu Muza si… aceasta va dori cu adevarat sa vina la intalnire. Si, cand aceste doua dorinte se afla pe aceeasi lungime de unda… ei bine… atunci are loc un miracol.

intalnire cu Muza
Te temi ca intarzii la intalnirea cu Muza? CLICK pe bufnita pentru detalii 🙂

 

Evident, as putea incepe o insiruire de avantaje si dezavantaje ale fiecarui moment al zilei. Totul adaptat la situatia ta si… crede-ma… sunt super versata in astfel de analize.

Dar, nu o voi face.

De ce?

Ei bine, deoarece, vreau ca tu sa scormonesti in strafundul fiintei tale si sa aduci raspunsul de acolo. Raspunsul pe care, doar scriitorul ascuns in inima ta il poate revela.

Si, pentru cazul in care acest scriitor se razgandeste pe parcurs, afla ca poti oricand schimba ora la care te asezi cu “stiloul si hartia” in fata.

Una peste alta, nimeni nu te poate obliga sa respecti un program fix cu care… sufletelul tau nu rezoneaza.

Ba chiar… exista sansa ca, si tu, sa afli lucruri interesante despre tine.

Atat timp cat… timp de 21 zile, scrii 15-20 minute zilnic… vei construi un obicei solid. Acela de a scrie.

Si stii, la fel de bine ca mine, de acest obicei depinde cartea ta.

 

Si acum, ca deobicei, iti urez spor si inspiratie!!!

 

PS: Daca ai primit acest articol de la un prieten, te invit sa te ABONEZI la NEWSLETTER.

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici